Home > Noutati > Implicarea HEKS/EPER Romania in proiectul „Roma Civil Monitor”

Proiectul „Roma Civil Monitor” este finantat de Comisia Europeană, coordonat de Universitatea Central Europeană (CEU) și implementat cu participarea activă a aproximativ 90 de ONG-uri din până la 27 de state membre ale UE.

Obiectivul proiectului este de a contribui la consolidarea monitorizării implementării strategiilor naționale de integrare a romilor prin monitorizarea sistematică a societății civile.

În calitate de membru al unei coaliții a ONG-urilor din România, HEKS/EPER România a contribuit la elaborarea unui raport cuprinzător de monitorizare al societății civile, cu accent pe precondițiile pentru implementarea cu succes a strategiilor naționale de integrare a romilor. Capitolele tematice ale raportului de monitorizare sunt: ​​guvernanța și cadrul politic general, anti-discriminarea, abordarea prejudecatilor fata de romi și impactul politicilor educaționale asupra romilor. HEKS / EPER România a fost implicată în redactarea capitolului privind impactul politicilor educaționale asupra romilor.