Home > Noutati > A treia vizita de evaluare a programului Scoala dupa Scoala

In perioada 12-16 martie 2018, Prof. Dr. Wiltrud Weidinger și Prof. Dr. h.c. Rolf Gollob, de la Universitatea de Pedagogie din Zurich, au efectuat a treia vizita de evaluare a programului Scoala dupa scoala, în județele Covasna, Harghita și Alba.

Au fost evaluate trei dimeniuni principale ale programului Scoala dupa scoala: implementarea programului, aspecte pedagogice și didactice, precum și asigurarea calității. Primele trei zile au fost dedicate vizitelor de teren la scoli si centre de zi din județele Covasna, Harghita și Alba. În timpul acestor vizite, evaluatorii au putut observa modul în care programul este implementat și discuta cu copiii, profesorii și psihologii implicați în program.

Cea de-a doua parte a acestei vizite a fost dedicată unui workshop pentru toate ONG-urile partenere care implementează programul Scoala dupa scoala, la care au participat specialiști din diverse domenii: profesori, asistenți sociali, psihologi și coordonatori ai programului. Principalele subiecte abordate în cadrul workshop-ului au fost: feedback-ul evaluatorilor in urma vizitelor efectuate, schimbul de experiență intre parteneri privind grupurile de sprijin  („peer support groups„) și portofoliile profesorilor și standardele minime necesare pentru asigurarea calitatii programului Scoala dupa scoala.