Home > Noutati > Noile norme ale programului ”Școală după Școală” trebuie dezbătute public de Ministerul Educației

Fundația HEKS/EPER România a solicitat Ministerului Educației Naționale dezbaterea publică a modificărilor propuse la metodologia de organizare a programului “Școală după Școală”, aprobată prin Ordinul 5349/2011.  În așteptarea unui răspuns pozitiv al ministrului Valentin Popa, considerăm că experiența în domeniu a numeroase ONG-uri trebuie să devină parte a acestui proces, astfel încât programul „Școală după Școală” să poată servi cât mai bine, cât mai mulți copii, inclusiv copiii din familii vulnerabile.

Solicitarea Fundației HEKS/EPER România a fost depusă în 24 mai 2018 și beneficiază de susținerea Fundatiei Terre des hommes Romania si a Organizatiei Caritas Satu Mare. Toate aceste organizații dețin o experiență vastă și îndelungată în programe educaționale, fiind în prezent implicate, alături de parteneri elvețieni si de autoritati publice locale, în proiecte de facilitare a accesului la servicii educaționale de calitate, finanțate prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român.

Considerăm propunerea de modificare a regulamentului, publicată spre consultare publică aici, ca o oportunitate foarte importantă. Sectorul neguvernamental, dar și școlile și profesorii, pot aduce îmbunătățiri semnificative ale serviciilor de tip Școală după Școală de care ar trebui să se bucure cei mai tineri membri ai comunităților noastre.

Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la adresa: romania@heks-eper.org.