Home > Despre noi > Profil

Fundatia HEKS/EPER Romania a fost inregistrata in decembrie 2015 si este operationala din mai 2016, odata cu deschiderea biroului din Cluj-Napoca si angajarea directorului de tara.

Misiunea Fundatiei este de a sustine persoanele din Romania care au nevoie de ajutor economic si social. Proiectele noastre se adreseaza grupurilor marginalizate si vulnerabile din societatea romaneasca. Pentru implementarea acestora, colaboram cu diferite organizatii non-guvernamentale partenere din tara.

Valorile crestine HEKS/EPER presupun respect pentru oamenii de toate culturile si religiile. HEKS/EPER ajuta persoanele in nevoie, indiferent de rasa sau religie.

Scopurile Fundatiei HEKS/EPER Romania sunt:

  • Cooperarea cu parteneri romani care impartasesc aceleasi valori. Crearea de relatii, cooperarea si coordonarea in cadrul proiectului si punerea in aplicare a programului.
  • Atragerea, coordonarea si gestionarea – in parteneriat cu autoritatile publice romane sau straine, cu persoane de drept public sau privat – de fonduri interne si internationale, acordate in vederea dezvoltarii sociale si economice a Romaniei, cu prioritate, dar nu in exclusivitate in urmatoarele domenii:
  • Dezvoltarea sectorului social, fiind vizata cresterea nivelului de trai al claselor sociale defavorizate;
  • Imbunatatirea conditiilor de trai si integrarea sociala a persoanelor in varsta si a persoanelor bolnave, a persoanelor cu dizabilitati fizice sau mentale, romi si alte grupuri vulnerabile.

Fundatia HEKS/EPER Romania a fost fondata de HEKS/EPER (Hilfswerk der Evangelischen Kirchen Schweiz) – Fundatia de ajutorare a bisericilor protestante din Elvetia.

HEKS/EPER Elvetia este prezenta in Romania incepand cu anul 1977, cand a intreprins o serie de actiuni umanitare in sprijinul victimelor cutremurului. Din 1989 și până în prezent, HEKS/EPER și-a continuat activitatea prin susținerea constantă a comunităților din țara noastră. La inceput, programul HEKS/EPER in Romania era focusat pe ajutor umanitar (1990-1991), apoi pe dezvoltarea rurală (1992-2007) şi dezvoltarea serviciilor sociale (1990 – prezent). Deschiderea unui birou regional Cluj-Napoca marcheaza o noua etapa si confirma angajamentul HEKS/EPER in Romania.