Fundația HEKS/EPER România se bucură să anunțe derularea unui program de microgranturi care are ca scop ajutorarea refugiaților ucrainieni din vestul, nord-vestul si nord-estul României, în iarna 2022-2023. Vrem ca prin acest program să sprijinim atât refugiații veniți din zona de conflict, cât și organizațiile de mici dimensiuni care sunt implicate în a răspunde nevoilor acestora.
Acest program este susținut de partenerii de la Christian Aid, o fundație din Marea Britanie care are ca misiune combaterea sărăciei la nivel global.
Titlul programului: Creșterea rezilienței refugiaților ucrainieni din România în perioada de iarnă 2022-2023, prin produse alimentare, produse non-alimentare (NFI) și servicii.
Perioada de desfășurare: decembrie 2022 – aprilie 2023.
Suma maximă per grant: 100.000 RON.
Organizații eligibile:
– ONG-uri cu 0-3 angajați permanenți
– ONG-uri care au desfășurat activități cu refugiații în ultimele 3 luni
– ONG-uri care desfășoară activități în județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Timișoara, Arad, Sibiu, Alba, Suceava, Botoșani, Iași, Neamț.
Organizații neeligibile: Unități juridice cu activități comerciale (firme, întreprinderi, organizații pentru profit).
Costuri/ activități eligibile:
Alimente de bază, produse de igienă, consultații medicale, medicamente pentru boli de sezon/ care nu necesită rețetă, cazuri medicale de urgență în rândul persoanelor ucrainiene, îmbrăcăminte de iarnă, costuri de întreținere ale organizațiilor care găzduiesc activități cu beneficiari (dar să nu depășească mai mult de 35% din bugetul total alocat prin grant), produse NFI (non-food items) necesare bunului trai/ pentru întâmpinarea iernii (pături, perne, calorifere etc.), consultații psihologice (dacă ONG-ul oferă consultații psihologice, se va factura către HEKS serviciul prestat, iar dacă se externalizează serviciul de consultații psihologice, se solicită factură de la ONG-ul care prestează serviciile).
Costuri/ activități neeligibile: Salarii și alte activități/ costuri, altele decât cele menționate mai sus.
Activitățile prioritizate: oferirea de produse pentru sezonul rece, acțiuni cu refugiați din zone de conflict, cu persoane din grupuri vulnerabile (copii orfani, femei însărcinate, persoane cu dizabilități, persoane cu boli cronice etc.).
Criterii privind organizația:
Criterii privind proiectul:
Vă rugăm să completați formularul și descriererea detaliată a activităților, respectând limita de cuvinte. Bugetul trebuie să reflecte activitățile alese spre implementare. Nu există o limită de activități, însă unul din criteriile de departajare este eficiența planului propus în atingerea obiectivelor setate.
Pentru întrebări suplimentare în legătură cu acest program, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon +40 772 100 281, de luni până vineri, între orele 9-16, cu excepția sărbătorilor legale.
Mult succes tuturor!