Comunicat de presă Copiii din cadrul proiectului „Prin educație spre vocație!” au desfășurat în săptămâna 14-18 martie activitatea „Viața prin ochi de copil”

 • 23/03/2022
 • Noutati
 • admin
 • Comunicat de presă Copiii din cadrul proiectului „Prin educație spre vocație!” au desfășurat în săptămâna 14-18 martie activitatea „Viața prin ochi de copil”

  În a doua săptămână a lunii martie, (14-18 martie) copiii din proiectul care se desfășoară în școlile/centrele de zi pentru copii: „Mihai Eminescu” Ighiu cu structurile Șard și Țelna, „Ioan de Hunedoara” Sântimbru Sat și Sântimbru Fabrică, Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș, „Singidava” Cugir,  „Demetriu Radu” Rădești, Școala Gimnazială Berghin, Școala cu clasele I-VIII Miraslău, „Axente Sever” Aiud, Centrul de zi pentru copii „Cuvioasa Parascheva” Alba Iulia și Centrul educational de zi „Sf. Nicolae” Alba Iulia,  împreună cu cadrele didactice, educatorii și voluntarii au continuat activitățile dedicate Lunii pentru viață și în săptămâna 14-18 martie. Evenimentul din această săptămână a stat sub denumirea „Viața prin ochi de copil” și a fost dedicată creației prin desen și pictură.

  În cadrul activității copiii și tinerii, alături de cadrele didactice, preoții coordonatori, educatorii și voluntarii au realizat lucrări artistice prin intermediul cărora au urmărit să ofere o imagine cât mai colorată și amplă a cuvântului VIAȚĂ. Oameni care se țin de mâini, animale, flori, copaci, peisaje pline de verdeață, ograda cu pom și căsuța pătrată cu acoperiș, triunghi, roșu, sunt doar câteva dintre imaginile prin care cei mici au reușit să exprime plastic sensul acestui dar divin.

  Încununarea acestei activități a avut loc, duminică, 20 martie, declarată și „Ziua Internațională a Fericirii”, printr-o o activitate menită să aducă bucurie prin reafirmarea legăturilor dintre membrii fiecărei comunități parohiale. Astfel, la fiecare biserică parohială, în sânul căreia sunt ocrotiți acești „frățiori” prea mici ai lui Hristos, a fost organizată câte o expoziție cu veritabilele capodopere ale copiilor.

  Aici, credincioșii au putut admira și medita în tihnă la sensul și profunzimea mesajului din spatele acestor creații artistice. Lucrul acesta a fost confirmat de cei care au coordonat aceste activități, dascăli sau preoți: „Am observant multă încântare și fericire în ochii celor care au admirat lucrările minunate ale elevilor noștri din acest sat minunat”, a spus Ancuța Purcel, profesor la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Șard).

  Proiectul „Educație spre vocație” este implementat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iullia” în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschool Norvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului este Creșterea gradului de incluziune socială și menținerea în sistemul de educaţie a 645 de elevi în situații de risc din regiunile Centru si Nord–Vest prin crearea de activități de tipul „Școală după școală”. Operator de program fiind Fondul Român de Dezvoltare Socială.

  Persoană de contact:

  Manager de proiect

  Truța Daniela

  e-mail: filantropia_ortodoxa@yahoo.com

  website pages: www.filantropiaortodoxa.ro, www.eeagrants.ro, www.frds.ro