COMUNICAT DE PRESĂ „PRIN EDUCAȚIE SPRE VOCAȚIE!”, ÎNCEPEREA ANULUI ȘCOLAR PENTRU 645 DE ELEVI

 • 17/09/2021
 • News
 • admin
 • COMUNICAT DE PRESĂ „PRIN EDUCAȚIE SPRE VOCAȚIE!”, ÎNCEPEREA ANULUI ȘCOLAR PENTRU 645 DE ELEVI

  Începând cu data de 13 Septembrie 2021, 645 de elevi se bucură de reînceperea școlii, cât și de un ajutor oferit de Asociaţia „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” împreună Fundația HEKS/EPER România,  cu  Fundația  FAER  Reghin  și  cu  organizația  NEWschool  Norvegia,  prin  Proiectul „Educație spre vocație!”.

  În  județul  Alba,  36  de  cadre  didactice  și  16  educatori  voluntari  ai  Asociaţiei  „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”, timp de 4 ore pe zi, sunt alături de 405 elevi care se regăsesc în diferite situații de risc, și le oferă sprijin în efectuarea temelor, în recuperarea cunoștințelor în cazul unor materii mai dificile, și mai ales le oferă copiilor căldură sufletească, într-o perioadă în care elevii au o  stare  de  vulnerabilitate  și  de  nesiguranță  îngrijorătoare.  Alături  de  sprijinul  educațional  și emoțional, copiii primesc zilnic și o masă caldă, iar activitățile sunt organizate în 17 clase de tip „Școală după școală”, timp de 4 zile pe săptămână, în colaborare cu: Școala Gimnazială „Ioan de Hunedoara” Sântimbru Sat, Școala Gimnazială „Ioan de Hunedoara” Sântimbru Fabrică, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Ighiu, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Țelna, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Șard, Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș, Școala Gimnazială „Demetriu Radu” Rădești, Școala Gimnazială Berghin, Școala cu clasele I-VIII Miraslău, Școala Gimnazială „Singidava” Cugir, Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud, Centrul de zi pentru copii „Cuvioasa Parascheva” Alba Iulia, Centrul educational de zi pentru copii „Sf. Nicolae” Alba Iulia.

  În județul Bihor, 62 de copii ai Școlii Gimnaziale nr. 1 din Comuna Diosig din clasele a VII-a și a VIII-a clasei a VIII-a, primesc ajutorul a 2 psihologi, 2 consilieri școlari și 5 profesori pentru meditații,  prin  Fundația  HEKS/EPER  România.  Avându-se  în  vedere  examenele  care  le  stau înainte, prin aceste proiect elevii au început un program de pregătire la Limba română, Limba maghiară și Matematică, concomitant cu un program de orientare profesională și de consolidare a sprijinului familial de care au nevoie.

  Tot în cadrul acestui proiect, Fundația FAER Reghin, prin 3 consilieri școlari și un psiholog, odată cu începerea școlii, oferă la 55 de elevi ai Liceului Tehnologic „Petru Maior” Reghin și Școlii Gimnaziale „Alexandru Ceușianu” Reghin programe educative adaptate în vederea absolvirii claselor a V a și a VIII a, clase care prezintă dificultăți specifice. Aceste programe au în vedere meditații la Limba româna, Limba maghiară și Matematică, orientare profesională și sprijin familial, dezvoltând totodată la elevi sentimentul de încredere și încurajându-le perseverența.

  Proiectul „Educație spre vocație!” este implementat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iullia” în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschool Norvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului este Creșterea gradului de incluziune social și menținerea în sistemul de  educaţie  a  645  de  elevi  însituații  de  risc  din  regiunile  Centru  si  Nord–Vest  prin  crearea  de activități de tipul „Școală după școală!”, operator de program fiind Fondul Român de Dezvoltare Socială.

  Persoana de contact:

  Manager proiect Truța Daniela

  e-mail: filantropia_ortodoxa@yahoo.com

  pagini website: www.filantropiaortodoxa.ro, www.eeagrants.ro, www.frds.ro