Facilitarea Târgurilor alimentare în Sud Kivu, RDC (Republica Democratică Congo)

 • 20/02/2023
 • Stiri HA
 • admin
 • Facilitarea Târgurilor alimentare în Sud Kivu, RDC (Republica Democratică Congo)

  În 2022, misiunea HEKS/EPER din RDC a reabilitat axa rutieră Point Zéro – Mikenge – Kipupu din Zona de Sănătate Itombwe, pe teritoriul Mwenga. Pentru a facilita accesul între comunități și, de asemenea, pentru a deschide drumuri de acces pentru actorii umanitari, de această activitate a beneficiat populația din implementarea sa și prin programul „Cash for work” lucrările de reabilitare au fost realizate de către beneficiarii comunităților din împrejurimi. Deoarece zona Hauts Plateaux rămâne izolată și de temut din cauza situației volatile de securitate, comercianții rămân extrem de reticenți în a-și comercializa mărfurile în zonă.

  Ca parte a proiectului finanțat de ECHO (European Civil Protection and Humanitarian Aid Operations), inclusiv activități în sectoarele WASH, MPCA și DRR, HEKS/EPER a organizat la sfârșitul lunii decembrie 2022 târguri alimentare pentru a atrage mai mulți comercianți și a diversifica hrana disponibilă de-a lungul axei pentru a răspunde mai bine nevoilor urgente ale populației afectate de conflictele armate.

  Pe parcursul organizării acestei activități au fost efectuate evaluări de vulnerabilitate a populatiei pe axele Kipupu, Mikenge-Point Zero și Abala-Lusenda care au inclus și criterii privind accesul și consumul de alimente de către oameni. Ca urmare, 3.000 de gospodării vulnerabile din teritoriile Fizi și Mwenga au fost selectate pentru a beneficia de târgurile alimentare din Sud Kivu. Târgul alimentar a permis, în egală măsură, unui număr mare de comercianți să-și continue și să-și dezvolte activitatea, susținând astfel comerţul în regiune.

  Vouchere în valoare de 70 USD au fost distribuite gospodăriilor vulnerabile afectate de conflicte care au fost apoi schimbate cu produse alimentare de primă necesitate la târgurile alimentare organizate de HEKS/EPER.

  Această activitate a fost finanțată de ECHO (European Civil Protection and Humanitarian Aid Operations).