Finalizarea primei runde de chestionare in cadrul proiectului HOPE

  • 31/01/2020
  • Noutati
  • admin
  • Finalizarea primei runde de chestionare in cadrul proiectului HOPE

    Incepand cu luna septembrie 2019, Fundatia HEKS/EPER Romania implementeaza proiectul HOPE Promovarea Nediscriminarii in Domeniul Locuirii Sociale si la Locul de Munca pentru Romi, alaturi de Fundatia Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi. Proiectul este finantat prin programul Comisiei Europene Rights, Equality, Citizenship 2014-2020 si are o durata de 20 luni.

    Obiectivele proiectului sunt combaterea discriminarii si sprijinirea incluziunii romilor la locul de munca, facilitarea eforturilor de informare a romilor despre drepturile lor si accesarea de locuinte sociale, promovarea legislatiei antidiscriminare si a politicilor de incluziune sociala in domeniul locuirii sociale si la locul de munca.

    In perioada septembrie – decembrie 2019, s-au semnat acorduri de colaborare cu noua companii din judetele Cluj si Bihor. Domeniile de activitate ale companiilor sunt diverse: cabluri, industria alimentară – restaurant, colectarea, sortarea și reciclarea deșeurilor, mobilier. A fost elaborat un chestionar privind incluziunea romilor la locul de munca. Chestionarul are trei sectiuni: una pentru HR, una pentru middle management (de ex. sefi de tura) si una pentru angajati (romi si non-romi). In total, au fost aplicate 296 chestionare in cele noua companii: 222 au fost completate de angajati, 64 de middle management si 10 de personal din departamentele de Resurse Umane. Pe baza informatiilor colectate, va rezulta un raport cu privire la rata de retentie a personalului, posibile motive pentru o rata scazuta de retentie a angajatilor romi, interactiunile intre colegi si cu managementul companiilor.