Angajare

Calificare, angajare si cresterea veniturilor

Obiectivul principal este cresterea veniturilor familiilor participante, prin imbunatatirea abilitatilor lor profesionale, promovarea spiritului antreprenorial şi al microintreprinderilor, stimularea antreprenoriatului si ocuparea de locuri de munca.

Calificare: scopul principal este de a favoriza capacitatea de insertie profesionala a grupului tinta. In afara de formarea profesionala pe termen scurt, proiectul facilitează accesul la diferite stagii la companii si sprijin pentru invatamantul profesional pe termen lung (in scoli profesionale, scoli tehnice si scoli secundare).

Ocuparea fortei de muncă: scopul este de a conecta beneficiarii cu afacerile locale si sectorul public, pentru a facilita integrarea lor pe piata muncii. Principalele activitati consta in crearea de retele cu companii private si institutii publice si medierea de locuri de munca.

Lantul valoric de dezvoltare a pietei muncii: creat cu scopul unei mai bune integrari a romilor în lanturile valorice existente, ca sub-furnizori sau prestatori de servicii.

Ocuparea fortei de munca, antreprenoriat si dezvoltarea afacerilor: scopul este promovarea afacerilor conduse de romi, oportunitatilor de auto-angajare prin asistarea romilor, care pot demonstra resursele si aptitudinile necesare pentru a opera activitati agricole, mestesugaresti si / sau servicii. Proiectul faciliteaza accesul romilor la microcredite si suport tehnic. Principalele criterii de selectie se bazeaza pe potentialul de afaceri, capacitatile individuale si experienta familiilor care aplica.

Nicio pagină anterioară găsită.