Comunicat de presă Grup de suport pentru părinții copiilor din Școala Gimnazială Berghin implicați în proiectul „Prin educație spre vocație!”

  • 07/05/2022
  • News
  • admin
  • Comunicat de presă Grup de suport pentru părinții copiilor din Școala Gimnazială Berghin implicați în proiectul „Prin educație spre vocație!”

    În data de 5 mai 2022 a fost organizată o întâlnire de tip Grup de suport la care au participat 13 părinți ai copiilor din Școala Gimnazială Berghin.

    Psihologul și managerul de formare din cadrul proiectului au propus următoarele teme de discuție:

    • Importanța susținerii copilului în procesul educațional – menținerea legăturii cu cadrele didactice și cu psihologul în vederea aflării problemelor particulare cu care se confruntă copilul și implicarea în rezolvarea acestora în cadrul unui program de prevenție/intervenție comun.
    • Nevoia superioară a copilului de a fi protejat de orice formă de abuz fizic, verbal sau emoțional. Au fost punctate consecințele comportamentale și emoționale pe care violența o poate avea asupra copilului pe termen scurt, mediu și lung.

    Părinții au împărtășit unii cu ceilalți îngrijorările pe care le au în legătură cu starea emoțională a copiilor și comportamentele indezirabile pe care aceștia le au uneori la școală și acasă. Părinții și-au exprimat recunoștința legată de faptul că participarea copiilor la programul Școală după școală le permite să meargă la serviciu sau să se ocupe de treburile gospodărești.

    Grupurile de suport dedicate părinților au rolul de a crea un mediu sigur și deschis, în care aceștia să se poată exprima în mod liber și să găsească împreună modalități optime de relaționare și comunicare cu copiii.

    Proiectul „Educație spre vocație” este implementat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschool Norvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului este Creșterea gradului de incluziune socială și menținerea în sistemul de educaţie a 645 de elevi în situații de risc din regiunile Centru si Nord–Vest prin crearea de activități de tipul „Școală după școală”. Operator de program fiind Fondul Român de Dezvoltare Socială. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni și are o valoare totală de 524.499 lei din care 708.073 este contribuție privată.

    Persoană de contact:

    Manager de proiect

    Truța Daniela

    e-mail: filantropia_ortodoxa@yahoo.com

    website pages: www.filantropiaortodoxa.ro, www.eeagrants.ro, www.frds.ro