Conferinta de inchidere a proiectului “Incluziune socială şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a romilor şi a altor grupuri vulnerabile”

  • 05/06/2019
  • News
  • admin
  • Conferinta de inchidere a proiectului “Incluziune socială şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a romilor şi a altor grupuri vulnerabile”

    In data de 4 iunie 2019, a avut loc, la Alba Iulia, conferinta de inchidere a proiectului “Incluziune socială şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a romilor şi a altor grupuri vulnerabile”. In debutul conferintei, participantii au asistat la un spectacol realizat de copiii din asezamintele sociale ale Arhiepiscopei Ortodoxe Alba Iulia – “Dansul Sperantei” si au vizitat o expozitie cu imagini din cadrul proiectului. In cadrul evenimentului au luat cuvantul: dl. Roland Python, Directorul Biroului de Contribuție Elvețiană din România, si reprezentanti ai autoritatilor publice judetene si locale, ai partenerilor proiectului si ai Federatiei Filantropia.

    In cadrul discutiilor, a fost apreciata colaborarea interinstitutionala (ONG, autoritati locale si regionale, institutii de invatamant, biserica), aceasta fiind considerata esentiala pentru gasirea si implementarea de solutii la diversele probleme cu care se confrunta comunitatile vulnerabile. De asemenea, a fost evidentiata importanta educatiei, avand in vedere schimbarile pe care le produce in mentalitatea generatiilor viitoare, cat si impactul asupra altor domenii (de exemplu, ocuparea fortei de munca).