Delegația HEKS/EPER România la Forumul Umanitar European, Bruxelles 2024

 • 28/03/2024
 • HA news
 • admin
 • Delegația HEKS/EPER România la Forumul Umanitar European, Bruxelles 2024

  Onorați să participăm pentru al doilea an consecutiv la Forumul Umanitar European 2024 în Bruxelles!

  Timp de trei zile, între 18 și 20 martie 2024, reprezentanții HEKS/EPER România au împărtășit impresii cu lideri europeni, parteneri și actori ai schimbării pentru a discuta problemele urgente ale umanității la nivel global. De la împuternicirea actorilor umanitari la nivel local până la susținerea vocilor marginalizate suntem in continuare dedicați in a face diferența.

  EHF 2024 (European Humanitarian Forum) și ziua dedicată partenerilor au servit drept sursă de inspirație și încurajare pentru toți participanții. A reprezentat o oportunitate de conectare și schimb de opinii cu privire la temele umanitare curente, inclusiv localizarea și operaționalizarea Triple Nexus, dar și la situațiile de crize umanitare uitate (“forgotten crises”) și situația copiilor aflați în zone de conflict. Mai mult, (ne)respectarea Dreptului Internațional Umanitar a fost discutat în cadrul operațiunilor de ajutor umanitar în curs în Yemen.

  În spiritul solidarității și al umanității, HEKS/EPER România este onorată să fie printre operatorii de ajutor umanitar din întreaga lume, îmbinând valorile de imparțialitate, neutralitate, umanitate și independență. Participarea HEKS/EPER România la #EHF2024 a fost și o reafirmare a ambiției noastre ferme de a-i deservi pe cei în nevoie și a dorinței noastre de a interveni in continuare în zonele greu accesibile.

  Bruxelles, 19 martie 2024.
  Discuție în cadrul unui panel pe tema “Acoperirea mediatică a crizelor umanitare uitate”.